Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

Op 8 maart was het zover. De zwemmers, poloërs en masters maakten zich op voor een reis naar Delfzijl voor het vierde deel van de Nationale Zwemcompetitie. Ook ik mocht dit keer er weer bij aanwezig zijn. Waar er de vorige ronde veel diskwalificaties waren en er dus een 27e plaats behaald werd, zou het nog wel even billen knijpen kunnen worden met het oog op degradatie.

Na het inzwemmen deed Matthijs de speech en niet veel later mocht Gerko als startzwemmer het water in voor de estafette van de 4 x 200m vrije slag. Gerko zwom naar 2.09 en dook daarmee bijna 5 seconden onder zijn PR. Axel zwom vervolgens naar 2.13 nadat het leek dat hij na 125m even de tel kwijt geraakt was. Marco zwom solide naar 2.08 en Dennis maakte het af met 2.05. Samen waren ze 4 seconden sneller dan de inschrijftijd.
Daarna waren het Eline, Danique, Manon, Sterre en Danee die de 50m vlinder aflegden en we weer 4 PR’s konden noteren. Jesper en Sebastian zwommen daarna ook een PR op de 100m bc. Julia zwom vervolgens in de 1e serie keurig naar een tijd onder de 2.30 op de dubbele afstand. Op dezelfde afstand zwom Lisanne naar 2.32 en verbrak haar PR met ruim 5 seconden. Jin-Tae, Max en Axel zwommen daarna alle drie een PR van 3 seconden op de 100m schoolslag.
Margo ging inmiddels voor het eerst het water in voor haar loodzware 8 banen vlinderslag. Een keurige tijd onder de 3.06 was uiteindelijk het resultaat. Rudi (1.10), Marco (1.05) Luc (1.07) en Dennis (1.04) klokten vervolgens ook tijden sneller dan hun inschrijftijd op de 100m rc. Sander zwom op dezelfde afstand 7 seconden sneller dan zijn PR en zwom naar 1.18, Tim 1.15 en Gerko dook met 1.09 onder de 1.10. Ilona en Ilse zwommen vervolgens de dubbele afstand. Ilona begon hard, maar Ilse kwam langzamerhand dichterbij en finishte iets eerder dan Ilona. Doo-Hwan dook vervolgens het water in om na 4 banen bc aan te tikken in 1.05. Op de helft van deze afstand maakten Elzemieke en Margo er een spannende strijd van die in het voordeel van Margo beslist werd. In de laatste serie was het Christien die nipt voor Monique aantikte 29.13 om 29.15. Jos en Maarten kwamen daarna voor het eerst in actie op de 200m wisselslag en Marco en Dennis doken voor de 3e keer het water in.

En toen was het pauze.

Na de pauze gingen de jongste deelnemers het water weer in voor hun 4 banen bc. Ook nu werden er weer 4 PR’s gezwommen. Sebastian tikte vervolgens als 2e aan op de 50m vlinder waarop Jesper net als op de 100m bc ook op deze afstand een PR zwom. Lisanne zwom vervolgens 0.01 harder dan ooit op de 100m schoolsla. In deze serie tikte Julia net iets eerder aan. Jin-Tae zwom vervolgens een PR van 7 seconden op de 200m bc, Max een PR van ruim 3 seconden en Axel was het snelst van iedereen. Ook op de 200m wisselslag ontliepen Monique en Christien elkaar niet veel, maar dit keer werd de onderlinge strijd gewonnen door Monique. Luc zwom vervolgens naar een keurige 26.04 in de eerste serie, waar Rudi ook een keurige 28.09 klokte. Matthijs en Maarten lagen daarna naast elkaar en door alle spetters was het bijna niet te zien wie er eerder was. Het vermoeden was dat Matthijs eerder aantikte en later op de uitslagenlijst bleek dat ook zo te zijn. 27.70 om 27.81. Daarna was het Sander die op de 200m schoolslag ruim 8 seconden van zijn tijd afhaalde. In de serie daarop waren het Tim en Gerko die voor Stadskanaal uitkwamen. Tim opende hard en nam direct voorsprong op Gerko. In de laatste baan kwam Gerko terug en tikte aan na 2.52.7 waar Tim 2.53.4 klokte. Beide zwommen ze wel een ruime PR van 9 en 7 seconden. Ilona en Ilse zwommen vervolgens hun 4 banen bc. Ilse naderde haar PR en Ilona dook ruim 11 seconden onder haar best tijd. Doo-Hwan verbeterde zijn tijd van vorige week op de 8 banen rc met weer een seconde en Elzemieke en Christien benaderden hun PR’s op de helft van deze afstand. Jos zwom vervolgens voor het eerst de 200m vlinderslag uit in een keurige 2.51. Dennis moest eerst op stoom komen want nadat hij 4e lag na de 1e 100m zwom hij uiteindelijk naar de 2e plaats.

Ten slotte was het de beurt aan de jongere jongens voor de 4 x 50m bc. Axel opende keurig in 26.8, waarna Tim 29.22, Doo-Hwan 29.88 en Gerko 26.34 zwommen en met een PR van 3 seconden net achter Trivia aan te tikken op deze afstand.

Al met al is er goed gezwommen. Het wachten was op de andere uitslagen en ik las gisteren in de Kanaalstreek dat ZPC Stadskanaal zich met een 25e positie zich handhaaft in de B-competitie en daarmee dus niet degradeert.

De flitsende reporter

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы