Подвесные унитазы - Интернет магазин
игры на дисках- гитара

De afdeling waterpolo is sinds de oprichting van onze vereniging een van de hoofdafdelingen. Waterpolo is er voor de doelgroep van 6 tot 60 jaar en wordt zowel door jongens en meisjes als door mannen en vrouwen beoefend.

Pupillen
Van 6 tot 12 jaar noemen we de pupillen. Bij de pupillen gaat het vooral om het aanleren van zwemtechnieken voor het waterpolo en het verder onder de knie krijgen van de technieken en beginselen van tactiek van het spelletje. Plezier in trainingen en wedstrijden staat voorop. Belangrijk voor deze groep is dat er niet alleen getraind wordt voor waterpolo maar dat er ook bij de recreatieve of wedstrijd afdelingen trainingen worden gevolgd, met als doel het verbeteren van de basiszwemslagen en het opbouwen van de conditie.

Bij de pupillen is conditie en aanleren van techniek en tactiek de belangrijkste doelstelling. Gevoel voor de bal moet aanwezig zijn. Het spelen in een team en samen een team vormen draagt bij aan een sociaal gebeuren. Individualistisch ingestelde jongens en meisjes zullen moeten leren met andere kinderen om te gaan, zich sociaal op te stellen en voor elkaar op te komen. Voor jonge kinderen in het algemeen een prima manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Trainen doe je dus op twee fronten, zwemmen om techniek te verbeteren (minimaal 1 x per week) en de waterpolotraining (1 x per week). Jongens en meisjes trainen gezamenlijk.

Wedstrijden worden gespeeld in competitieverband en op toernooien. De competitie loopt van oktober t/m april. In die periode worden in de regio 6 toernooien afgewerkt met op elk toernooi drie wedstrijden. Een team bestaat uit vijf spelers en de reserves. Het vervoer naar uitwedstrijden (regionaal) wordt geregeld en bij toerbeurt wordt door ouders/verzorgers gereden. Daarnaast wordt er deelgenomen aan een of meerdere toernooien, meestal tweedaags, inclusief overnachting.

Aspiranten
Van 12 tot 16 jaar noemen we de aspiranten. Bij de aspiranten gaat het vooral om het perfectioneren of aanleren van zwemtechnieken voor het waterpolo en het verder onder de knie krijgen van de technieken en de tactiek van het spelletje. Ook hier staat plezier voorop. Net als bij de pupillen moeten de aspiranten ook zwemtraining volgen. Het fysieke component begint bij deze groep wat meer vorm te krijgen. Overtredingen op fysiek gebied zullen door de trainer tijdens trainingen en wedstrijden worden bestraft.
Bij de aspiranten is opbouw van conditie en aanleren en werken aan automatismen van techniek en tactiek de belangrijkste doelstelling. Gevoel voor de bal moet aanwezig zijn. Het tactische spel bij aanval en verdediging wordt op de trainingen geoefend. Inbouwen van systemen en het daarbij behorende positiespel, vormen een belangrijk onderdeel. Belangrijk en vaak een beslissend element in een wedstrijd is de man-meer-situatie. Deze worden dan ook veelvuldig op de trainingen geoefend. Als je een goede waterpoloër wilt worden is het van belang op jonge leeftijd in te stromen. Het aanleren van bal- en zwemvaardigheden wordt moeilijker naarmate je ouder wordt. Trainen doe je dus op twee fronten, zwemmen om techniek te verbeteren (minimaal 1 x per week) en de waterpolotrainingen (2 x per week). Jongens en meisjes trainen gezamenlijk.

Wedstrijden worden gespeeld in competitieverband en op toernooien. De competitie loopt van oktober t/m april. In die periode worden in de regio Noord ongeveer 20 tot 24 wedstrijden gespeeld, tegen elk team een thuis- en een uitwedstrijd. Een team bestaat uit zeven spelers en de reserves. Het vervoer naar de uitwedstrijden (Gr, Dr, Fr) wordt geregeld en bij toerbeurt wordt door ouders/verzorgers gereden.

Senioren
Waterpoloers ouder dan 16 jaar vallen onder de senioren. Zij bekwamen zich verder in de speltechniek en -tactiek en trainen 2 keer per week gedurende 1 uur. Bij voorkeur trainen ze ook minstens 1 keer per week ( uur) bij de zwemafdeling om hun conditie en zwemvaardigheid op peil te houden.
Dames en heren spelen in aparte teams. Een waterpoloteam bestaat uit 6 veldspelers, een keeper en daarnaast een aantal wisselspelers (maximaal 6). In de regel duurt een wedstrijd 4 perioden van 5 minuten netto speeltijd.

Wedstrijden (thuis en uit) worden gespeeld in competitieverband. De meeste teams spelen in de periode oktober t/m april ca. 20 wedstrijden. De tegenstanders komen vooral uit de noordelijke 3 provincies. In de periode tussen eind en start van de competitie wordt deelgenomen aan een aantal (vaak meerdaagse) toernooien. Deze toernooien worden meestal in buitenbaden afgewerkt.

Trainingstijden

Trainingstijden jeugd o.11, o.13

  • Woensdagavond van ca. 17:00 tot 17:45 of 17.45 tot 18.30 uur, zwemtraining samen met de zwemafdeling, recreatieve zwemmers;
  • Zaterdagochtend: training van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Trainingstijden jeugd o.15: (1998, 1999 en 2000)

  • Woensdagavond van ca. 17:00 tot 17:45 of 17.45 tot 18.30 uur, zwemtraining samen met de zwemafdeling, recreatieve zwemmers;
  • Donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur, polotraining;
  • Vrijdagavond, seniorentraining met instroom mogelijk van jeugd o.17 en o.15, training van 19.30 uur tot 21.00 uur;
  • Zaterdagochtend: training van 11.00 uur tot 12.00 uur;
  • Zaterdagochtend: training van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Trainingstijden senioren

  • Maandagavond, seniorentraining van 20:30 tot 21:30;
  • Vrijdagavond, seniorentraining met instroom mogelijk van jeugd o.17 en o.15, training van 19.30 uur tot 21.00 uur.

 

kader de jonge sport

kader calibris

kader speedo

Zoeken

Гантели и штанги. Купить гантели и штанги
Детские спортивные костюмы